Meistä

Alku
WOWW.com:in tarina alkoi vaatimattomasti vuonna 2017 Kristjan Kuutokin toimesta. Alun perin tarkoituksena ei ollut lähteä rakentamaan tästä sen suurempaa yritystä, vaan koko projekti lähti käyntiin enemmänkin ”harrastusmielessä”.

Kaikki sai alkunsa sinä päivänä, kun Kristjan käveli virolaisen matkatoimiston ovesta sisään, haaveena etelänmatka jonnekin lämpimään. Ainoa vaatimus oli se, että matkan hinta-laatusuhteessa, laatu olisi ollut astetta korkeampi. Matkakohteella tai matkustusajalla ei ollut niinkään väliä. Pettymys oli silti iso, kun pöydällä lopulta lojui sen yhden hyvän tarjouksen sijaan, kymmenen tuiki tavallista matkatarjousta. 

WOWW.com:in liikeidea syntyi suhteellisen yksinkertaisesta ajatuksesta: Miksei laadukkaampia etelänmatkoja voisi tarjota edullisemmin, mikäli asiakas on valmis joustamaan tietyissä osa-alueissa – matkakohde sekä matkustusaika. Jos asiakkaiden ostovoima onnistutaan keskittämään yhteen kohteeseen, niin silloin myös tarjousten saaminen hotelleilta sekä lentoyhtiöiltä pitäisi olla huomattavasti helpompaa.

Tällä periaatteella koko yritystoiminta lähti käyntiin ja 10.7.2017 julkisti www.ossa.ee (nykyinen woww.com) ensimmäisen kimppadiilinsä. Lentokone nousi Tallinnan lentokentältä 8.1.2018 ja suuntasi kohti Vietnamin Mui Neta, kyydissään 44 onnellista matkustajaa.

Hauska fakta: Suomen ensimmäinen kimppadiili on myös samaan kohteeseen ja täsmälleen kaksi vuotta myöhemmin.

Lisää tästä kimppadiilistä voit lukea täältä.
Pildid / - Sea Links töötaja
Ensimmäinen kimppadiilimatka Vietnamiin. Kuvassa: WOWW.com-perustajan neljävuotias tyrär Isabel sekä Sea Links City Hotellin työntekijä

Nopea, mutta tasainen kasvu
Ensimmäinen talvisesonki onnistui yli odotusten ja myimme kaikki neljä kimppadiiliä täyteen. Samoin kävi myös seuraavan sesongin diileille, joita järjestimme yhdeksän kappaletta. Onnistuimme tarjoamaan liki 700 asiakkaalle unohtumattoman matkan ja seuraavan sesongin aikaan, nämä asiakkaat kutsuivat jo omia ystäviään mukaan kimppadiileihin. Tässä kohtaa meillä oli päätöksen paikka – pidetäänkö hanke pienenä vai mennäänkö virran mukana?

Päätimme mennä virran mukana, sillä asiakkaat olivat ottaneet meidät avosylin vastaan ja kysyntää oli selvästi ilmassa.

Vaikka kasvumme tapahtuikin suhteellisen nopeasti, halusimme kuitenkin pitää jalat maassa ja kasvattaa yrityksen tulosta tasaisesti. Meille laatu on kaikki kaikessa, mutta tätäkin tärkeämpää meille on asiakastyytyväisyys. Maltillinen eteneminen mahdollisti meille näiden kriteerien täyttymisen ja sen periaatteen mukaan haluamme myös jatkaa.
Pildid / - Taba reis
Kimppadiililäiset Egyptissä sekä WIZZ Airin kone - Sillä suurin osa koneen matkustajista oli WOWW.com:in asiakkaita, tunne oli kuin tilauslennolla

OSSA.ee vs WOWW.com
Kun aloitimme, kantoi yrityksemme nimeä OSSA.ee. (Suomeksi sana ”ossa” tarkoittaa ”wau”). Tämä nimi ei kuitenkaan olisi toiminut kansainvälisesti ja koska halusimme seuraavaksi suunnata suomen markkinoille (ja tulevaisuudessa myös muualle), oli nimenvaihto pakollinen. Tästä syntyi nimi WOWW.

WOWW tarkoittaa viroksi edelleen samaa mitä aikaisemminkin, mutta samalla on se myös kansainvälisesti ymmärrettävissä. En kuitenkaan voi olla mainitsematta, että mielestäni www.woww.com näyttää aivan käsittämättömän hyvältä;)
Pildid / - Tourest 2019 suur
Tourest Matkamessut 2019 oli WOWW.com:lle suuri menestys - Ylitimme kaikki odotukset

Keitä me olemme?
Olemme joukko ”nuorekkaita” ihmisiä, joille matkailuala on lähellä sydäntä. Asiakaslähtöinen palvelu on meille kaiken A & O ja olemme ottaneet tavaksi nostaa omaa tasoamme jokaisen onnistumisen myötä. Tyytyväinen asiakas on meille yhtä tärkeä kuin meidän oma tulevaisuutemme ja siksi voitte olla varmoja, että olemme täällä teitä varten aina olemassa.

”Maapallolla ei ole reunoja ja siksi mahdollisuutemme ovat rajattomat"
Pildid / - WOWW tiim 6
WOWW-tiimi kesällä 2019 Tallinnan toimistolla

Hiukan niitä numeroita…
Vaikka kasvumme onkin ollut tasaista, on vauhti silti ollut huimaa. Tämänhetkisen ennusteen mukaan ylitämme miljoonan euron liikevaihdon vuoden 2019 loppuun mennessä. Tämän perusteella voidaan todeta, että liiketoimintasuunnitelmamme toimii ja että tiimimme on vahva. Näillä eväillä on hyvä jatkaa.

Loppuun haluan silti sanoa, ettei mikään olisi mahdollista ilman asiakkaitamme. Kiitos heidän (sekä teidän), olemme päässeet tänne asti ja voitte olla varmoja, että kiitollisuutemme myötä tulemme tarjoamaan teille aina vain parempaa.
Pildid / - WOWW numbrid
WOWW.com © 2019